Περιοδοντιτιδα, Θεραπεία & Οικονομική Κρίση

Τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας περνάμε δύσκολα… Η οικονομική κρίση έχει πλήξει όλες τις κοινωνικές ομάδες, όχι μόνο τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες και κάποιους επιχειρηματίες. Αν αναλογιστεί κανείς την παγκόσμια φτώχεια, σαφέστατα και υπάρχουν πολύ χειρότερα παραδείγματα, ωστόσο όμως ο Έλληνας ζει οικονομικά περιορισμένος σε σύγκριση με τον τρόπο ζωής του μια δεκαετία πρίν. Καθημερινά βλέπει τους μισθούς και τις συντάξεις του συνεχώς να μειώνονται, μέλη της οικογένειάς του να μένουν επί μήνες απλήρωτα ή χωρίς δουλεια, μαγαζιά και επιχειρήσεις να κλείνουν, φίλους και συγγενείς να γίνονται οικονομικοί μετανάστες, …και μάλον τα επόμενα χρόνια προβλέπονται εξίσου δύσκολα.

Καθώς το μηνιαίο εισόδημα του Έλληνα συνεχώς μειώνεται, αρχίζουν να μπαίνουν προτεραιότητες σχετικά με τα οικογενειακά και προσωπικά έξοδα. Προτεραιότητα έχει η επιβίωση! Τί θα φάμε… Και αφού επιβιώσουμε έρχεται η ποιότητα ζωής! Πως θα ζήσουμε… με υγεία και ευχάριστα… Για τους περισσότερους, η διασκέδαση έχει περάσει σε τρίτη, τέταρτη, πέμπτη… μοίρα.

Δυσάρεστο όμως είναι να διαπιστώνει κανείς οτι και η υγεία των ανθρώπων έχει περάσει σε αντίστιχη μοίρα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που τα τελευταία χρόνια παραμελούν τα προγραμματισμένα chek-up τους σε γιατρούς και οδοντιάτρους, με κίνδυνο τη γενική τους υγεία!

Η οδοντική υγεία για πολλούς έγινε πολυτέλεια, με αποτέλεσμα τα οδοντικά και περιοδοντικά προβλήματα να έχουν πολλαπλασιαστεί και μεγεθυνθεί, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο όχι μόνο την διατήρηση της οδοντοφυίας αλλά και την γενική υγεία των ασθενών.

Η περιοδοντιτιδα έχει αποδεδειγμένα συσχετιστεί με τον σακχαρώδη διαβήτη, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, επιπλοκές κατά την εγκυμοσύνη, και άλλες σοβαρές για την επιβίωση νόσους.

Η αμέλεια της αντιμετώπισης των νόσων του περιοδοντίου, είναι σαν να ξέρουμε οτι έχουμε λόγου χάρη διαβήτη και δεν παίρνουμε την αγωγή μας ή οτι έχουμε σημαντική στένωση μεγάλων αγγείων και παραμελούμε να προχωρήσουμε στην ενδεδειγμένη και προτεινόμενη θεραπεία…

Η λογική υποδεικνύει οτι πρέπει πέραν των άλλων να μεριμνούμε με σοβαρότητα και για τα περιοδοντικά μας προβλήματα, ακόμη και αν οι οικονομικές συνθήκες έχουν δυσκολέψει. Και αυτό πρέπει να γίνει όχι μόνο για λόγους διαφύλαξης της γενικής μας υγείας και της φυσικής μας οδοντοφυίας. Πρέπει να γίνει για να ξαναέρθει το χαμόγελο στα χείλη μας! Κυριολεκτικά και μεταφορικά…

Πρέπει να γίνει γιατί αν ένα περιοδοντικό πρόβλημα μεγεθυνθεί και εξελιχθεί η θεραπεία και η αποκατάστασή του στο μέλλον θα είναι πιο δαπανηρή… Πρέπει να γίνει γιατί αν χαθούν φυσικά δόντια η αντικατάστασή τους απαιτεί επιπλέον έξοδα και χρόνο… Πρέπει να γίνει γιατί το υγιές και θεραπευμένο περιοδόντιο είναι προϋπόθεση για να γίνουν οποιεσδήποτε προσθετικές εργασίες απαιτούνται και αυτές να διαρκέσουν με επιτυχία πολλά χρόνια, ακόμη κι αν πρέπει για λίγο να αναβληθούν … Πρέπει να γίνει για να έχουμε καλή λειτουργία (μάσηση, ομιλία), αλλά και για να διαφυλάξουμε την αυτοπεποίθηση, τον δυναμισμό και το ηθικό μας… γιατί ένα υγιές χαμόγελο και στόμα χαρίζει δουλειές και ανοίγει επαγγελματικούς ορίζοντες και δρόμους σε αντίθεση με ένα βρώμικο και δύσοσμο στοματικό περιβάλλον… γιατί το υγιές χαμόγελο φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, δεν κάνει διακρίσεις και εκπέμπει θετικότητα αισιοδοξία και δυναμισμό. Ποτέ δεν είναι αργά για να αντιμετωπιστούν τα περιοδοντικά προβλήματα. Πάντα υπάρχουν λύσεις. Απλά, όσο νωρίτερα αντιμετωπίζεται η νόσος, τόσο πιο εύκολη, σύντομη, οικονομική και προβλέψιμη είναι η θεραπεία, γεγονός άλωστε που ισχύει σε όλα τα πράγματα στη ζωή μας!

Η περιοδοντολογος Ειρήνη Γεωργίου και το προσωπικό της κλινικής Perio Experts σας περιμένουμε, με ευαισθησία, κατανόηση και ανθρωπιά, κατ’ αρχήν για να εξετάσουμε και να εκτιμήσουμε το περιοδοντικό σας πρόβλημα και το κόστος της θεραπείας σας, και ακολούθως για να σας βοηθήσουμε να ανταποκριθείτε στις οικονομικές ανάγκες της θεραπείας αυτής.

Στο ιατρείο μας όλες οι χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες γίνονται δεκτές για την εξυπηρέτηση των ασθενών μας. Το κόστος των θεραπειών διατηρείται σε λογική και ρεαλιστική βάση, και η διάθεση όλων μας είναι ακόμη και σ’ αυτή την δύσκολη οικονομική περίοδο να λειτουργήσουμε με γνόμωνα και σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Γιατί είναι αναφέρετο δικαίωμα όλων μας να μπορούμε να ζούμε με υγεία και ποιότητα… Άλλωστε εμείς είμαστε αυτοί που φτιάχνουμε την κοινωνία στην οποία ζούμε και οφείλουμε να φροντίζουμε πάντα για το καλύτερο!